Nordic Style® geeft rust in je interieur

Wat is een Nordic Interieur?

Het Nordic interieur is een interieurstijl die afkomstig is uit de Scandinavische landen (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland). Het staat bekend om zijn minimalistische en functionele ontwerpen, waarbij de nadruk ligt op eenvoud, comfort en functionaliteit.

We noemen graag wat belangrijkste kenmerken van het Nordic interieur op:

  1. Natuurlijke materialen: er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer, wol en linnen. Deze materialen geven het interieur een warme en gezellige uitstraling.

  2. Eenvoudige kleuren: het kleurenpalet van het Nordic interieur is eenvoudig en bestaat voornamelijk uit wit, grijs en beige tinten. Dit geeft het interieur een frisse en minimalistische uitstraling.

  3. Minimalistische meubels: Scandinavische meubels zijn vaak minimalistisch van ontwerp, met strakke lijnen en eenvoudige vormen, zoals de Nordic Style® wandplanken. Functionaliteit is een belangrijk aspect bij het ontwerp van Scandinavische meubels.

  4. Natuurlijk licht: Nordic interieurs maken vaak gebruik van natuurlijk licht om de ruimte te verlichten. Dit benadrukt de helderheid van de ruimte en zorgt voor een open en luchtige uitstraling. Wanneer je huis minder natuurlijk licht heeft, worden vaak spiegels gebruikt om dit effect toch te creeëren.

  5. Gezellige accenten: ondanks de nadruk op eenvoud en minimalisme, zijn gezellige accenten zoals zachte kussens, warme dekens en kaarsen ook belangrijk in het Scandinavische interieur. Ze voegen comfort en warmte toe aan de ruimte.

Het Nordic interieur is populair over de hele wereld vanwege zijn minimalistische en functionele ontwerpen, die zorgen voor een rustgevende en gezellige omgeving. 

CLOSE
De waardering van nordic-style.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 12 reviews.
Add to cart