Spiegel frameless

Populaire Nordic interieur trends

Er zijn verschillende Scandinavische trends op interieurgebied die populair zijn geworden in de afgelopen jaren. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Hygge: Dit is een Deens concept dat staat voor gezelligheid, warmte en comfort. Het gaat om het creëren van een knusse sfeer in huis, bijvoorbeeld met kaarsen, zachte kussens en warme dekens.

  2. Lagom: Dit Zweedse woord betekent zoiets als ‘precies genoeg’ of ‘niet te veel, niet te weinig’. Het gaat om het vinden van de juiste balans tussen verschillende elementen in huis, zoals kleuren, materialen en meubels.

  3. Minimalisme: Dit is een trend die al langer bestaat, maar nog steeds populair is in Scandinavische interieurs. Het gaat om het gebruik van eenvoudige vormen en kleuren, en het verminderen van overbodige spullen.

  4. Natuurlijke materialen: Scandinavische interieurs maken vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, wol, leer en katoen. Deze materialen zorgen voor een warme en gezellige sfeer.

  5. Kleuraccenten: Hoewel Scandinavische interieurs vaak gekenmerkt worden door neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige, ook wel greige genoemd., worden er ook steeds vaker kleuraccenten toegevoegd. Bijvoorbeeld met een gekleurde muur, een opvallend kunstwerk of gekleurde accessoires.

  6. Duurzaamheid: Scandinaviërs zijn over het algemeen milieubewust en dit is ook terug te zien in hun interieurs. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van duurzame materialen en producten, zoals meubels gemaakt van gerecycled hout of stoffen van biologisch katoen.

Deze trends zijn allemaal op verschillende manieren toe te passen in een Nordic interieur en kunnen gecombineerd worden om een unieke Scandinavische sfeer te creëren.

Over ons

Socials

Blijf op de hoogte van Nordic Style®

Keurmerk webwinkel
CLOSE
De waardering van nordic-style.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 13 reviews.
Add to cart