Nordic Style interieur

Woontrends 2023: Wat zijn dé trends voor je interieur

Het is inmiddels 2023 en dat betekent veel nieuwe trends voor je interieur! Nordic Style kijkt vooruit op een nieuw jaar vol wooninspiratie. Welke kleuren, stijlen en materialen maken jouw woonkamer helemaal 2023?  Benieuwd hoe je jouw huis met wat aanpassingen die nieuwe trend look van 2023 kan geven? Lees hieronder de trends op het gebied van Nordic Style®

Kalm en organisch

Flexa kleuren 2023
De Flexa interieur trendkleuren van 2023
 

Zacht en ronde vormen zijn in 2023 (maar ook zeker de komende jaren) de trend. Dus geen rechte hoeken en kille materialen. Dit zie je naast de vormgeving terug in de fabrics. De ‘wollige’ fabrics zoals teddy en boucle zijn typerend voor de trend die zich gaat inzetten. Vooral bij fauiteuls en banken zie je dit terug. Deze items omarmen je met de warmte van de fabrics. Iets waar we in deze roerige tijden extra behoefte aan hebben. Dé kenmerken van een organische woonstijl en tevens één van de woontrends van 2023. De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor een vriendelijke en lichte uitstraling. De organische vormen zie je al langer terug in andere woonstijlen, maar in 2023 komen ook steeds vaker banken en tafels met ronde of onregelmatige vormen terug, maar ook in woonaccessoires, zoals kandelaren en spiegels. Door de organische woonstijl te combineren met trendkleuren van 2023 krijg je een uniek en eigentijds interieur.

De Flexa 2023 trendkleuren geeft een mooi pallet aan kleuren die de rust uitstralen die past bij de kalme en organische woontrend. Ga jij voor de natuurlijke groen- en paarstinten of kies juist voor een kleurrijk interieur met gedurfde, felle tinten? Kies je voor het laatste, pas dan op dat je niet teveel doorschiet. Vaak is één item in deze kleur voldoende om de ruimte een stukje contrast te geven. Ook kun je organische meubels zoals banken heel mooi combineren met natuurlijke materialen zoals een houten of betonnen (beton ciré) bijzettafel voor een extra natuurlijke look.  Als laatste, combineer organische vormen met kleuren en accessoires die jou bij jou passen voor je eigen unieke thuis.

Duurzaam en bewust wonen

Nordic Style duurzaam wonen

Het maakt niet uit welke woonstijl jouw voorkeur heeft, in woonwinkels zie je steeds meer duurzame items terug in meubels, wandplanken, maar ook in de accessoires. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden. Doordat we geconfronteerd worden met de gevolgen van de verandering in klimaat, zijn we steeds bewuster aan het worden. En waarom ook niet. Het is juist mooi, als iets een tweede leven krijgt. Daarnaast zie je het er niet aan af. De keuzes die we maken in ons interieur hebben hier invloed op. We willen allemaal bijdragen aan iets goeds en dat laten we in ons interieur zien door te kiezen voor duurzame, herbruikbare materialen. We kiezen dan ook steeds vaker voor een op maatgemaakt meubelstuk of een accessoire van hoge kwaliteit, in plaats van producten die in massa geproduceerd worden.  Deze bewuste woontrend zal zich nog vele jaren doorzetten en dat is maar goed ook. Wanneer je een item aanschaft van duurzame kwaliteit, vraag dan eens na wat de oorsprong is. Zo creeër je ook nog eens een mooi verhaal bij je favouriete meubelstuk. 

Biophilic design - De natuur in huis

Natuur in huis

Biophilic design: Biophilic design draait om het integreren van natuur in de woning. Verwacht meer binnentuinen, natuurlijke materialen en aardetinten in huisdecoratie. Prachtige, maar vooral grote planten, veel groen. Mensen hebben behoefte aan meer natuur om zich heen en halen de natuurlijk letterlijk in huis.

Over ons

Socials

Blijf op de hoogte van Nordic Style®

Keurmerk webwinkel
CLOSE
De waardering van nordic-style.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 13 reviews.
Add to cart